Iets nieuws op de grond? Kies een gietvloer!

De meest woontrends zijn vluchtig van aard. Als het echter op een vloer aan komt wilt u waarschijnlijk toch liever iets wat langer meegaat. Dit is een belangrijke reden waarom vaak voor een gietvloer gekozen wordt. De mogelijkheden zijn dan ook zeer uitgebreid.

Gebruiksgemak en uitstraling

De gietvloer biedt zowel gebruiksgemak als een mooie uitstraling. Waar de meeste gemakkelijke vloeren ook de uitstraling van de woning wat naar beneden halen is dat bij dit type vloer juist tegenovergesteld. De vloeren zijn immers vaak in een kleur aan te passen of met speciale lagen af te werken waardoor ze het interieur samenbinden. Zo wordt de ruimte nog meer een geheel zonder dat dit meer werk aan onderhoud met zich meebrengt. Bovendien hoeft u niet extra voorzichtig te zijn, de vloer is immers klaar om geleefd te worden. Er zitten daardoor veel voordelen aan de gegoten vloeren.

Werkvloer nieuwe stijl

Gietvloeren zijn geïnspireerd op de betonlook vloeren die in werkplaatsen gebruikelijk zijn. Denk aan fabriekshallen of autowerkplaatsen. Door enkele aanpassingen te doen zijn ze echter ook zeer geschikt in huis. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid kleur toe te voegen. Daardoor passen ze eigenlijk bij elk interieur. De vloeren zijn van een materiaal dat van nature slijtvast is. Daardoor is het bovendien ook makkelijker in het onderhoud. Al is het wel zo dat bijvoorbeeld vocht of voeding snel vlekken kan maken als er niet direct een doekje overheen gaat. Dit is echter gewoon een kwestie van scherp zijn.