Top 3 populairste gietvloeren

betonlook vloer

De 3 populairste gietvloeren

Wilt u graag een andere vloer in uw woning? Of heeft u net een woning gekocht en zoekt u hier nog een mooie vloer voor? Overweeg dan eens een gietvloer te nemen. Gietvloeren hebben veel voordelen. Zo zijn ze naadloos, waardoor ze voor een strakke uitstraling zorgen. Bovendien zijn gietvloeren slijtvast, vloeistofdicht en zeer gemakkelijk in onderhoud. Dat zijn toch fijne eigenschappen. Gietvloeren zijn in verschillende soorten verkrijgbaar. In dit blog behandelen we de top 3 populairste gietvloeren. Lees snel verder.

1. De betonlook gietvloer

In de top 3 populairste gietvloeren, staat op nummer 1 de betonlook gietvloer. De naam zegt het eigenlijk al, maar een betonlook gietvloer is een gietvloer met de uitstraling van een betonvloer. De betonlook gietvloer is niet van een echte betonvloer te onderscheiden. Maar heeft wel de voordelen van de gietvloer. Een betonlook gietvloer past goed bij een modern interieur. U kunt de vloer in verschillende kleuren krijgen, van warm tot industrieel. Wat past het beste bij u?

2. De PU gietvloer

Een andere populaire gietvloer, is de PU gietvloer. Een PU gietvloer wordt ook wel een polyurethaan gietvloer genoemd. Ook deze vloer is in verschillende kleuren verkrijgbaar, namelijk in alle RAL kleuren. De vloer verkleurt niet. U kunt dus lang van een PU gietvloer genieten. Een PU gietvloer is 2 tot 3 mm dik. Hierdoor is het vaak niet nodig om deuren of deurposten af te stellen of oude vloeren te verwijderen. De ondergrond moet wel altijd goed vastzitten. Dit is leidend in het proces vanwege de geringe laagdikte van de PU gietvloer.

3. De epoxy gietvloer

De epoxy gietvloer is een zeer hygiënische vloer. Doordat de vloer naadloos, vloeistofdicht én ondoordringbaar is, krijgt bacterie- en/of schimmelvorming geen kans. Bovendien kunt u een epoxy gietvloer op bijna elke ondergrond aanbrengen. Zorg er wel voor dat u een epoxy gietvloer niet combineert met vloerverwarming, want dit kan voor scheuren in de vloer zorgen. Vragen? Stel ze gerust via het contactformulier.