Innovatie door LED panelen

LED panelen zijn een uitvloeisel van de LED lamp. Met een LED lamp kun je kleine oppervlakken verlichten. De functie van een LED paneel is het best te vergelijken met die van TL-buizen. Deze panelen worden gebruikt om grote ruimtes te verlichten. Ze zijn verkrijgbaar in twee standaardmaten en passen naadloos in een systeemplafond. Met de panelen ben je in staat om een ruimte egaal te verlichten. Deze panelen zorgen dus voor een sterke verbetering van de werkomgeving. Door te kiezen voor de juiste kleur licht kun je de productiviteit van de werknemers zelfs een flinke boost geven.

Energie besparen met LED panelen

Een van de grootste kostenposten van een bedrijf was vroeger de verlichting van de kantoren en productieruimtes. De TL buizen die daarvoor werden gebruikt verbruikten erg veel energie. LED panelen zijn daar een goed alternatief voor. Deze panelen gebruiken slechts 10 – 15 procent van de energie van een TL buis. Dat betekent dat je LED panelen al binnen twee jaar kunt terugverdienen. Ze gaan ook veel langer mee. Een TL buis moet al na 3 tot 5 jaar worden vervangen. Een LED paneel gaat wel 15 jaar mee.

Voordelen voor de zakelijke markt

Van de voordelen van LED panelen kunnen vooral bedrijven en kantoren flink profiteren. Naast de enorme besparing van 85 procent op het energieverbruik hoeft er ook minder te worden uitgegeven aan schoonmaak. Door hun mooie manier van integreren in een systeemplafond kunnen er minder gemakkelijk dan bij TL buizen stofophopingen en spinnenwebben ontstaan. Het schoonmaken gaat daardoor veel sneller. De panelen hoeven ook lang niet zo vaak te worden schoongemaakt als TL buizen. De aanschaf van LED panelen is dus vooral erg lucratief voor zakelijke gebruikers. In sommige situaties kan er subsidie worden verkregen als je overstapt op energiezuinige verlichting.