Zwembad kopen? Hier moet je op letten

Opzet- en opblaaszwembaden zijn goedkoper en makkelijker te installeren dan inbouwzwembaden. Deze typen zijn dus vooral geschikt voor mensen met een kleiner budget. Wil jij dus een zwembad kopen tegen een scherpe prijs? Dan zijn zij de juiste kandidaten! Maar waar moet je dan precies op letten? Dat leggen we je hieronder uit. Lees dus gauw verder!

Opzetzwembad kopen

Dit type heeft een sterke hoes van pvc en een behuizing van kunststof, hout of metaal. Wil jij zo’n zwembad kopen? Houd dan rekening met de volgende zaken.  

Materiaal

Zoals je al hebt gelezen, kan een opzetzwembad uit verschillende materialen bestaan. Zo hebben ze een behuizing van hout, metaal of kunststof. Maar je kunt ze ook zonder behuizing kopen. Dan heb je alleen de pvc liner en een frame. Welk materiaal je kiest, is geheel afhankelijk van jouw smaak. Vind je de natuurlijke uitstraling van hout mooi? Dan is een houten behuizing ideaal. Houd jij meer van de strakke uitstraling van metaal? Dan kies je uiteraard voor zo’n behuizing. 

Grootte en vorm

Ze zijn verkrijgbaar in diverse maten, vormen en kleuren: rond, recht, klein of in een effen kleur. Het kan allemaal! Wederom is deze keuze afhankelijk van jouw smaak. Wel speelt de grootte van je tuin een belangrijke rol. Het moet er namelijk wel in passen. Ga je dus een zwembad kopen? Bepaal je eigen behoeftes en houd rekening met de specifieke eigenschappen van de vormen van het zwembad en de grootte van jouw tuin. 

Prijs

De prijs kan variëren van een paar tientjes tot een paar duizend euro’s. Over het algemeen is het duurder dan een opblaas variant, maar goedkoper dan  een inbouwzwembad. 

Opblaasbaar zwembad kopen

De naam zegt het al: deze variant kun je opblazen. Wil je dit type zwembad kopen? Let dan op de volgende aandachtspunten. 

Afmetingen

Het is hierbij belangrijk om te weten waar je het wil plaatsen. Dit bepaalt namelijk hoe groot jouw opblaaszwembad mag worden. Denk hierbij ook aan de vorm. Vierkante varianten zet je gemakkelijk in de hoek. Houd ook rekening met de eindgebruikers van het zwembad. Dit bepaalt namelijk ook de grootte en diepte. Is het voor kinderen bestemd? Dan is een diep zwembad niet ideaal. 

Soorten

Over het algemeen bestaan er drie typen, namelijk een ringbad, een zwembad met een frame of eentje met een aparte vorm. Jouw keuze is geheel afhankelijk van jouw wensen en smaak. Denk hier dus goed over na. 

Prijs

Dit type is het goedkoopst. Je wilt hier dus vooral gaan letten op de prijs-kwaliteitverhouding. Hier is het belangrijk om te bepalen hoe vaak je er gebruik van gaat maken. Ga jij maar vijf keer per jaar onderdompelen? Dan kun je uiteraard het goedkoopste zwembad kopen. Ga je het toch wat vaker gebruiken? Dan kun je een duurdere overwegen. De prijzen variëren van een tientje tot ongeveer honderd euro. 

Ga je binnenkort een zwembad kopen? Dan weet jij nu waar je op moet letten. Zo ben je helemaal voorbereid en kun je tijdens de warme dagen genieten van een verfrissende plons.