Zolderverdieping renovatie tips

Voor veel mensen is de zolder een no-go zone. Er ligt prut, het is moeilijk begaanbaar en misschien horen we er soms wel eens muizen lopen. Het is, laten we zeggen, niet onze favoriete ruimte in het huis. Maar toch is dit jammer, want door middel van een zolder heb je eigenlijk gewoon een hele extra ruimte bij je huis. Hier zou je dus eigenlijk van alles mee moeten kunnen doen. Maar omdat we dit lastig vinden en het vaak een tijdrovende bezigheid is, laten we de zolder maar voor wat hij is. Voor de mensen die toch besluiten de zolder eens aan te pakken volgen in dit artikel in ieder geval wat tips.

Inspecteer en plan

Voordat je gaat beginnen met het aanpakken van je zolder is het natuurlijk wel belangrijk dat je weet wat je met de zolder wil gaan doen. Kijk dus op het internet eens rond en doe wat inspiratie op. Weet je wat je met je zolder wil gaan doen, dan moet je gaan nadenken over wat je allemaal nodig hebt en of dit allemaal in je budget past. Check, oké dan ga je een stappenplan maken en eerste ruwe schets. Vervolgens wordt het natuurlijk tijd om de zolder eens goed leeg te maken, zodat je ook wezenlijk zaken kan verrichten. Dat betekent dat je je handen even vies moet maken om iets van je zolder te kunnen maken. Heb je dit ook gedaan dan is het van belang om even goed de kwaliteit van het dak, de vloer en de muren te inspecteren. Omdat je natuurlijk nooit op de zolder bent kan het maar zo zijn dat één van deze dingen aan onderhoud toe is. Door dit even kort te checken voorkom je latere zorgen.

Vloer en interieur

Heb je de voorgaande stappen afgerond dan kun je gaan nadenken over een vloer. Je kan natuurlijk kiezen voor een traditionele laminaat of pvc vloer, maar ook voor beton cire op zolder. Beton cire zolder geeft een hele gave en stoere look, die je nergens anders in het huis zult vinden . Beton cire zolder is daarnaast ook nog eens makkelijk zelf te leggen en niet al te duur. Ideaal dus voor je nieuwe zolder.

Ligt de vloer dan kun je gaan inrichten. Het interieur kun je natuurlijk geheel naar eigen wens kiezen en plaatsen.