Zo vind je gemakkelijk een dekbedovertrek naar keuze

dekbedovertrek naar keuze

Beddengoed uitzoeken is een opdracht die vaak niet serieus wordt genomen. Het is een klusje dat je even tussendoor doet: hoe belangrijk zijn lakens nou echt? Best wel belangrijk, zo blijkt. Een goede dekbedovertrek naar keuze maakt je slaapkamer niet alleen persoonlijker maar ook comfortabel.

dekbedovertrek naar keuze

Het belang van een goede dekbedovertrek

Het is niet zo dat een dekbedovertrek voor iedereen hetzelfde moet zijn. Net als met een kledingstuk is het voor iedereen anders gemaakt en heeft iedereen zijn eigen voorkeuren.

Allereerst maakt het uit welk materiaal je dekbedovertrek van gemaakt is. Katoen, linnen, zijde, satijn: elke stof heeft voor- en nadelen. Om te bepalen welke stof voor jou het beste is, moet je allereerst jezelf afvragen: heb ik het gedurende de nacht vaak koud of juist te warm? 

Te warm

dekbedovertrek naar keuze

Als je het snel warm hebt dan behoor je tot een grote groep mensen. Veel personen worden gedurende de nacht erg warm en hebben het daardoor niet altijd fijn tijdens de nacht. In dat geval kun je het beste kiezen voor een stof die goed ademt. Een dekbedovertrek van katoen is dan aan te raden. Een mix van katoen en een andere stof werkt ook. Dit zijn stoffen die genoeg lucht doorlaten en je lichaamstemperatuur dus reguleren. 

Maten en kleuren

Naast het materiaal, is de maat ook belangrijk voor een goede nachtrust. Als je dekbedovertrek te klein is dan wordt de deken namelijk opgepropt en dat is niet goed voor je lichaamstemperatuur. Daarnaast zorgen felle kleuren voor een slechte nachtrust, dus je kunt beter kiezen voor wit of grijs.