Woon zoals je wilt: de mogelijkheden van jouw woonkamer!

Wil jij verblijven in een authentiek, modern of industrieel optrekje? Of wil je uit de band springen met een stijl die nog niet onder woorden te brengen is? Alles is mogelijk! Lees onze tips en leer wat je allemaal aan kunt passen.

Muren, plafonds en vloeren

Is een likje verf genoeg of moet dit van top tot teen worden aangepakt? Vloeren kunnen van een nieuwe bedekking worden voorzien of er geheel worden uit gesloopt om plaats te maken voor wat anders. Zo kan hout beton worden of andersom. Hetzelfde geldt voor wanden en plafonds. Je kunt ze opnieuw sauzen of er een andere basis voor kiezen. Zet alles op alles om jouw visie voor je woonkamer te bewerkstelligen!

Meubels

Ook je zit en eet comfort kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Zodra je de verbouwing hebt gehad, vormen jouw meubels dan nog wel een degelijke basis voor jouw interieur? Zorg voor een perfecte match en richt je voorafgaand aan de renovatie al op de stijl die je zoekt voor stoelen, banken en koffie-, eet- en bijzettafels.

Accessoires

Met de juiste versieringen maak jij je woonkamer helemaal af! Door voor passende planten, beeldjes, fotolijsten en de inhoud daarvan te kiezen, zorg je voor een consistent geheel. Denk wel na dat bepaalde objecten veel aandacht opeisen; zorg daarom dat je de indeling goed uit hebt gedacht en dat je je uitvoering hier waar en wanneer nodig op aanpast.

Afval en opslag

Zeker in de renovatie fase kan er een flinke stroom puin gecreëerd worden. Zorg dat je hier plek voor hebt door een geschikte container te huren. Bovendien kun je ook een exemplaar reserveren dat bedoeld is om meubels en andere kostbaarheden veilig in op te slaan tijdens de verbouwing. De afvalbak is wellicht tevens geschikt om oude meubels in weg te gooien.

Veel succes met je metamorfose!