Wat zijn afkortzagen?

afkortzagen

Een afkortzaag is een zaag waarvan het zaagblad cirkelvormig roterend is. Afkortzagen, vaak ook verstekzagen genoemd, hebben als doel het afkorten van diverse materialen. Vaak zie je dat ze gebruikt worden bij latten, balken, buizen, staven en kokers. Op heel nauwkeurige wijze kun je deze met een afkortzaag afzagen. Afkortzagen hebben een machine met een motor en zijn beschikbaar in een heleboel varianten. Er zijn bijvoorbeeld afkortzagen met lasers en elektrische afkortzagen. Welk type jij nodig hebt hangt af van de materialen waar je mee gaat werken (en doorzagen).

Waarvoor dient een afkortzaag?

afkortzagen

Vooral als je voor je werk of privé vaak te maken hebt met het afkorten van materialen is een afkortzaag echt ideaal. Een afkortzaag biedt verschillende mogelijkheden dit uit te voeren. Je kunt bijvoorbeeld een balk in verstek zagen of laminaat afkorten, zodat het precies in je kamer past. Met een afkortzaag is dat zo gedaan. Het belangrijkste is hierbij de juiste keuze te maken bij de aanschaf. Dat is het moment waarop je bijvoorbeeld bepaalt wat de maximale zaagdiepte moet zijn

Handig voor thuisklussers en onmisbaar voor professionals

afkortzagen

Zoals we hierboven al hebben laten doorschemeren is een afkortzaag zeker niet alleen voor professionals handig. Het is voor thuisklussers ook een buitengewoon nuttig stuk gereedschap. Als je van plan bent vaak je toekomstige afkortzaag te gebruiken, dan is het raadzaam er eentje aan te schaffen met een speciale trekfunctie. Daarmee wordt het makkelijker brede stukken te verzagen. Je hoeft dan zelf minder kracht te zetten. Een goede stofafzuiging is ook aanbevelenswaardig. Zo werk je een stuk comfortabeler!