Wat is de beste manier van werken?

Ergonomische bureaustoelen

Werken is iets wat bijna iedereen moet doen om te kunnen overleven. We hebben het geld nodig om eten te kunnen kopen, een dak boven ons hoofd te hebben en om leuke dingen te kunnen doen. Ook is werken nodig om een vulling te geven aan onze dagen en om doelen te hebben in het leven. Werken is dus kortom erg belangrijk. Toch krijgen veel mensen last van het werk dat ze doen doordat we bijvoorbeeld te veel zitten achter hun stoel. Andere mensen hebben last van teveel staan achter hun zit sta bureau. Dus wat is nou de beste manier om te werken, zittend of staand?

Voordelen en nadelen van staan

De mens van nature is geen zit dier en dus is staan een stuk natuurlijker. Het is vaak beter voor je lijf omdat je een natuurlijke positie aanhoudt en je dus minder vraagt van je spieren. Ook is het staan naast je bureau een stuk beter voor je openheid. Mensen zullen namelijk eerder naar je toe komen als je staat omdat je meer open staat voor een gesprek, mensen zullen minder snel komen als je zit omdat je er dan heel erg gesloten uit ziet. Nadelen van staan is dat je last van je rug kan krijgen na te lang gestaan te hebben. Ook is er natuurlijk meer druk op je benen en je voeten waardoor je daar ook last van kan krijgen.

Voordelen en nadelen van zitten

Zitten kan een stuk comfortabeler aanvoelen en dat zorgt er voor dat je een stuk productiever bent op je werk. Ook kan een goede zithouding niet zoveel kwaad en dus is het niet slecht voor je lichaam. Helaas hebben heel veel mensen moeite om altijd de juiste houding aan te houden. Daarom is de beste oplossing om een zit sta bureau aan te schaffen. Dan heb je het beste van beide werelden.