Wat houdt een goedkope complete keuken precies in? 

Niet iedereen zwemt in het geld en hoe dan ook is een nieuwe keuken kopen een hele investering. Vaak doe je de investering voor 10 jaar en soms zelfs wel langer. Maar desalniettemin is het vaak een enorme hap uit je spaargeld. Daarom zijn er ook keukens die voor een kleiner budget gemaakt zijn. Maar wat is een ‘goedkope complete keukennu precies? 

Wat kost een keuken gemiddeld genomen? 

Eigenlijk kan je een keuken zo groot, luxe en duur maken als dat je zelf wilt. Niet iedereen heeft een eindeloos budget, waardoor je vaak concessies moet doen. Het is belangrijk om als eerste te bepalen welke ruimte je hebt om de keuken te plaatsen en welke opstelling je wilt gebruiken. Eigenlijk zijn alle keuzes die je maakt voor de keuken van invloed op het budget. Kies je voor een goedkoop of een duur materiaal? Ga je voor een goedkope of een luxe opstelling? En welke (merk)apparatuur wil je in de keuken geplaatst hebben? Dit zijn de belangrijkste vragen en invloeden die je hebt op de prijs. 

Een gemiddelde keuken kost al snel zo’n 17.000euro inclusief materiaal, exclusief montage. Wil je meer luxe en ruimte? Dan ga je al snel richting de 25.000euro, maar een goedkope keuken kan je ook al hebben voor 5.000euro. Zoals je kan zien is de bandbreedte ruim en kan je dus behoorlijk spelen met het budget en met het bedrag. Je kan dus een goedkope complete keuken uitzoeken die binnen jouw budget past. 

Wat is een goedkope complete keuken? 

Het is een misverstand dat een goedkope complete keuken een keuken is die al helemaal ontworpen is. Nog steeds kan je jouw eigen voorkeuren en smaak toepassen en dus ook op je budget worden afgestemd. Keukenkastjes hebben standaardmaten, maar als er een ruimte over blijft kan daar altijd een passtuk voor worden gemaakt bijvoorbeeld. Als er gesproken wordt over een ‘complete keuken’ dan gaat het puur om de elementen die zijn toegepast. 

Dit zijn de elementen die bij een complete keuken horen:

  • Keukenkastjes
  • Speciale keukenkasten, zoals ruimtebesparende kasten
  • Spoelbak met kraan
  • Keukenblad
  • Keukenapparatuur

Binnen deze elementen heb je nog veel keuze zoals kleuren, aantallen en modellen keukenapparatuur. Op die manier kan je je droomkeuken samenstellen door gebruik te maken van een goedkope complete keuken. En door te kiezen voor een complete keuken met bijvoorbeeld goedkope materialen, zoals kunststof, kan je het budget heel laag houden. Want je kan kiezen voor een werkblad van kunststof bijvoorbeeld, maar heb je een groter budget dan kan je ook kiezen voor natuursteen bijvoorbeeld. 

Een goedkope complete keuken kan je dus heel eenvoudig aanschaffen door gebruik te maken van de standaard elementen en hier je eigen draai aan te geven. Je kan ook met details werken en je keuken uniek maken. Denk bijvoorbeeld aan de handgrepen en de kraan. Op die manier kan je met een kleine aanpassing een heel ander uiterlijk aan je keuken geven. Maar ben je op een later moment toch niet helemaal meer tevreden? Je kan vaak keukens renoveren en nieuwe fronts erop zetten bijvoorbeeld. Hierdoor creëer je weer een nieuwe look, maar met je oude keuken. Ga voor goedkope keukens naar Keukendepot.nl!