Verschillende soorten led verlichting

led tl buis

Je komt er haast niet meer omheen: led verlichting. Toen vroeger de gloeilamp werd gemaakt, was iedereen er helemaal dol op. Er was eindelijk een lichtbron uitgevonden die voldoende licht bood in de ruimte waarin je deze plaatste. Daarnaast was het nog aan en uit te maken ook wanneer je dit wilde. Het was een geweldige uitvinding. Alleen, op het moment dat we er ons bewust van werden dat deze lichtbron aardig wat stroom kan vreten, zijn we op zoek gegaan naar alternatieven. Er zijn verschillende soorten lampen gemaakt in de tussentijd, maar led verlichting blijkt toch wel de beste uitvinding. Deze krachtige en sterkte lichtbron voorziet een ruimte niet alleen van voldoende licht, maar is ook een heuse energiespaarder. Er zijn verschillende soorten led lampen te koop die je voor diverse doeleinden in kunt zetten.

led tl buis

De bekendste soorten led verlichting

Een van de bekendste soorten led verlichting is de led tl buis. Een led tl buis is te vergelijken met een soort langwerpige koker, een langwerpige lamp met een groot lichtbereik. Led strips zijn andere voorbeelden. Dit zijn flexibele strips waarin allemaal kleine led lampjes naast elkaar zijn geplaatst. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld de drempels op de vloer wilt verlichten of wanneer je een kamer wilt voorzien van wat sfeer. Ook wordt het veel gebruikt als achtergrondverlichting.

Er zijn zelfs led bouwlampen te koop. Tijdens het klussen, wil men zoveel mogelijk verlichting hebben. Zo kunnen alle details tijdens het klussen goed worden gezien. Een led bouwlamp is een zeer krachtige lichtbron. De ledlamp die hierin zit, is dan ook wat groter, waardoor er een groter oppervlakte in een keer wordt voorzien van krachtig en helder licht. Een ander voorbeeld van led verlichting is een led kweeklamp. Dit is een ideale lamp die kan worden ingezet bij het kweken van planten. Omdat deze lamp continu aan moet staan om de groei van de planten te bevorderen, is het wel zo belangrijk dat het energiezuinig is.

Led verlichting is te verkrijgen in allerlei soorten en maten en het is ook aan te raden je huidige lichtbronnen te vervangen door ledlampen om energie te besparen.