Upcoming: perzische tapijten!

Het nemen van een tapijt in huis wordt steeds populairder. Een tapijt is lekker zacht en steelt in de winter niet de warmte van je lichaam. Het is geschikt om kinderen op te laten spelen aangezien er minder risico is dat kinderen gewond raken van de zachte ondergrond. Er zijn veel verschillende soorten tapijten, maar wat een upcoming trend is is toch wel het perzische tapijt. Klassieke perzische tapijten blijven tot de verbeelding spreken, rijke patronen doen denken aan het verleden waarbij de kleuren dan weer hedendaags zijn. 

Historie van de perzische tapijten

De perzische tapijten worden ook wel oosterse tapijten genoemd. Wanneer we denken aan de tapijtindustrie hebben we het al gauw over het gehele gebied van oud Perzië: van Turkije tot het huidige Iran, Nepal, India en Pakistan. De vele verschillende kleuren en patronen in het perzische tapijt kunnen worden gezien als een representatie van de sterren en zwoele nachten en dagen vol emotie en kleur. Vroeger en nog steeds werd van generatie op generatie de kennis en vaardigheid doorgegeven. Elke familie of stam had haar eigen goed bewaarde geheimen omtrent de samen schikking van kleuren, patronen en technieken.

Hoe worden de perzische tapijten gemaakt?

Vroeger, en dit is vaak nog steeds het geval, was het productieproces van de Perzische tapijten een lang proces. De kleden werden geweven en geknoopt met de hand. Wanneer een tapijt een zeer moeilijk patroon en veel kleuren bevat is het productieproces dan ook langer. De toegepaste materialen kunnen wol of katoen zijn, of allebei. Er zijn veel verschillende samenstellingen. 

Welke kleuren en designs worden zowel gebruikt

Zoals eerder verteld zijn er vele verschillende kleuren en designs mogelijk. Men kon dit zelf bedenken en toepassen. Toch zie je vaak dat blauwe en rode kleuren favoriet zijn. De grote van het kleed is ook verschillend ook hier zijn veel verschillende mogelijkheden.