Tuin voor je koude winter

Niet alleen in de zomer is een tuin fijn om sfeervol te maken, ook in de winter kan dit heerlijk zijn. Denk maar eens aan die gezonde frisse lucht als je geniet in de hottub van Welltub onder het genot van een glühwein. Daarnaast kun je het ook mooi maken door lampjes op te hangen door je tuin heen, en een barbeque onder je overkapping te plaatsen. En wat dacht je van een warmtelamp boven je hoekbank onder je overkapping? Als je nog niet weet hoe je dit moet vorm geven, lees dan even verder. In dit artikel staan een aantal tips om je tuin helemaal winterklaar te maken.

Een winterse tuin maak je zo

Niet alleen je hottub in de tuin plaatsen zorgt ervoor dat je tuin een winterse uitstraling krijgt, Er zijn nog een paar ideeën waaruit je je inspiratie kan halen. Om al te beginnen met je tuin op te fleuren kun je al beginnen met het plaatsen van een knisperend haardvuur, hang eens wat gezellige lichtjes op en gebruik warme plaids op je loungebank die je nog buiten hebt staan onder je overkapping. Naast de kleine dingen die je al kunt doen, denk eens aan een tuin waarin je groene bodembedekkers kunt plaatsen.

Winterplanten en meer

Tussen al die bodembedekkers kun je beginnen met het plaatsen van winterplanten. Er zijn een hoop winter planten en winter struiken die een kleurrijke uitstraling kunnen geven in jouw winterse tuin. Mocht je nu regelmatig visite over de vloer krijgen, kun je denken aan een grote vuurkorf in je tuin, waarbij je rondom lekker kunt vertoeven onder het genot van warme drank. Hou je daarnaast van gezelschap van dieren, net zoals je dat in de zomer hebt? Plaats dan wat vogelhuisjes hier en daar, en maak ze vooral blij met een voederkast of hang vetbollen overal in de tuin. Daarnaast kun je ook nog denken aan een overkapping met schuifdeuren, zodat het daar lekker warm kan worden.