Trend van het moment: gevelbekleding van hout

Houten afwerking

Het is zover: je hebt je eigen woning of vakantiehuis gekocht en je wilt zo’n sfeervolle gevelbekleding van hout bevestigen. Je hebt een goede smaak, want de houten gevelbekleding is helemaal terug van weggeweest. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Zeker bij woningen in rustiek gebied of in de natuur kan een houten gevelbekleding prachtig staan. 

Houten afwerking woning

Waar je op moet letten

Om maar even gelijk met de deur in huis te vallen: bij een gevelbekleding van hout is doorgaans wel regelmatig onderhoud nodig. Je zult elke paar jaar moeten verven en hout kan ook nog uitzetten of beschadigd raken. Vind jij een houten gevelbekleding ook zo mooi maar zit je niet te wachten op al dat extra werk? Dan is de materiaalkeuze erg belangrijk.

Duurzame houten gevelbekleding

Je wil een natuurlijke uitstraling, een warme look maar je hebt geen zin in al dat onderhoud. Kies dan voor duurzaam hout! De kwaliteitsverschillen in houtsoorten zijn enorm en een goede leverancier kan jou helpen aan het beste hout zodat je zo min mogelijk tijd bent aan je houten gevel.  

Mooie uitstraling woning

Keurmerken voor hout

De keurmerken waar je op wil letten bij het uitzoeken van houtmaterialen zijn PEFC of FSC®. Beide zijn internationale keurmerken die aantonen dat het hout uit verantwoord beheerde bossen komt. Dit hout is een natuurlijke bouwstof, heeft een negatieve CO2 voetafdruk en levert een positieve bijdrage aan CO2 neutraal bouwen. Kortom: met deze keurmerken heb je te maken met verantwoord en stevig hou