Veel mensen weten niet waar ze moeten beginnen als ze besluiten hun woning te renoveren. Je herkent het vast wel; het uitstellen van noodzakelijke klusjes in en rondom je huis. Het is niet meer dan logisch dat dit to-do lijst onderaan de stapel beland van prioriteiten. Meestal is klussen het laatste waar mensen aan denken als ze op een zonnige zondagmorgen wakker worden. Maar vergis je niet: klussen kan heel leuk en leerzaam zijn! Het maakt niet uit of je het kastje van je oma een likje verf geeft, een Ikea bed in elkaar zet of een vloer legt in de woonkamer. Hoe groot of klein een klus is, elk afgerond klusje geeft je voldoening. Het is niet erg dat je twee linkerhanden hebt, klussen kan iedereen leren! Om frustraties en verveling te voorkomen, kan je het beste een goede vriend of vriendin om hulp vragen. Twee mensen weten immers meer dan één. Klussen versterkt een relatie. Je moet naast een gezonde dosis humor goed naar elkaar kunnen luisteren. Luister naar je kluspartner als hij of zij bruikbare tips geeft. Zo leer je op een productieve manier elkaar beter kennen!

Een stijlvolle vloer

­­Naast ruimte maken in je agenda en materialen aanschaffen is het van belang om inzicht te krijgen in de werkzaamheden die verricht moeten worden. ­Daarom is het handig een overzichtelijke planning te maken. Op deze manier werk je niet van achteren naar voren. Maak een schema met: benodigdheden, een tijdschema (wanneer je iets afgerond wilt hebben), en welke externe hulp (vrienden of familieleden) je wilt inschakelen. Let wel op: sommige klusjes vereisen speciale kennis en vakkundigheid, een handleiding is dan niet voldoende! Een karwei wat je beter kan overlaten aan professionals is het leggen van een Visgraat parket. Het installeren van dit parket is allesbehalve gemakkelijk. Schakel daarom vakmannen in van het bedrijf Martijn de Wit vloeren om deze klus te klaren. De houten delen van de vloer worden in een schuin lopend patroon gelegd. Hierdoor krijgt je ruimte een dynamische en luxe uitstraling.

De voordelen van een PVC vloer

Een totaal andere vloersoort die gemakkelijker te installeren is, is de PVC vloer van Martijn de Wit vloeren. dit is een vloer die lang mee gaat en weinig onderhoudt nodig heeft. Een PVC vloer is geluiddempend, waterbestendig en goed te combineren met vloerverwarming. Daarbij kan je de vloer zo persoonlijk maken als je wenst, door de talloze opties in kleuren en patronen die je zelf kan samenstellen. Als allerlaatste tip: maak een doordachte keuze wanneer jij een vloer besteld en denk aan welke functies en uitstraling aansluit bij je levensstijl en woning. Succes en veel plezier met het kiezen en installeren van je nieuwe vloer!