Therdex PVC vloeren

Therdex is een merk PVC vloer die tot de verbeelding spreken. Ga voor lange brede stroken of leg de vloer in een visgraat, voor een mooi ruimtelijk effect. Net zoals bij andere PVC vloeren kun je ook Therdex met diverse designs krijgen. Maar toch onderscheidt het het merk zich. Hoe? Dat leggen we je uit middels een tiental belangrijke kenmerken van Therdex PVC vloeren. 

10 kenmerken van Therdex vloeren

De PVC vloeren van Therdex zijn er in verschillende natuurgetrouwe designs. Daarvoor gebruikt het merk een zeer geavanceerde techniek, waardoor je bijvoorbeeld het gevoel van een echte houten vloer of een echte betonvloer kunt ervaren. En dat met de voordelen van PVC. De vloeren lopen fijn en je kunt ze ook in ‘natte’ ruimtes gebruiken. Alle 10 kenmerken voor je op een rij:

  • Natuurgetrouwe designs zoals houtstructuur of betonlook
  • Bevat geen ftalaten
  • Onderhoudsarm. Stofzuigen en/of dweilen is voldoende
  • Lange levensduur
  • Ook in ‘natte’ ruimtes toepasbaar
  • Geschikt voor vloerverwarming
  • Geen streepvorming
  • Demping loopgeluid met ca, 5db ten opzichte van hout of laminaat
  • Harde PU-beschermingslaag. Dus duurzaam.
  • 15 jaar garantie

Therdex PVC is voor alle ruimtes

We gaven het al aan: Therdex PVC vloeren zijn voor elke ruimte geschikt. Zo ook in de badkamer of keuken. Dat komt omdat de vloeren vlek- en vochtbestendig zijn.In de badkamer en overige ‘natte’ ruimtes is er wel een andere lijmtechniek nodig. Ook zijn de Therdex vloeren niet gevoelig voor krassen. Dat maakt het weer heel geschikt voor zakelijke doeleinden als een showroom.

Visgraat PVC

Bij een visgraatvloer zijn de – in dit geval – PVC delen in een schuin lopend patroon gelegd. Dat geeft een luxe en dynamisch effect aan de vloer en dus de ruimte. Let daarbij ook op het patroon van de vloer, de lengte en de breedte van de afzonderlijke vloerdelen. Ook dat bepaalt het uiteindelijke look & feel van de vloer en ruimte.

Het leggen van een visgraatvloer kan een flinke uitdaging zijn, zelfs voor specialisten. In tegenstelling tot de meeste PVC vloeren kunnen visgraat vloeren niet als klik-PVC gelegd worden. Een visgraat vraagt om precisie en expertise: je moet echt goed weten waar je mee bezig bent. 

Historie

De PVC vloeren van Therdex ontstond in 2009. In die tijd begon PVC ook meer en meer bekendheid te krijgen. Therdex wilde zich vooral onderscheiden van de rest en daar waren de pijlen dan ook op gericht. Het verschil maakten ze door ze duurzaam en milieuvriendelijk te maken. Vloeren die de sfeer van het materiaal voelbaar en zichtbaar overbrengen. Eén van de eerste ontwikkelingen waren de brede, lange PVC planken. Ontwikkelingen volgden snel. De collectie visgraatvloeren kwam dan ook al snel. Dit onder de naam: de Herringbone Series.

Ook Therdex vloer kopen?

Door heel het land zijn er diverse Therdex dealers te vinden. Hier kun je  uitgebreid het aanbod bekijken en verder advies inwinnen. Ook kunnen zij de vloeren voor je leggen, mocht je daar zelf niet of weinig ervaring in hebben. Vraag dus gerust in de winkel naar alle voorwaarden.