Speeltoestellen op het schoolplein zijn een echte toevoeging

 

Het was ons opgevallen dat op de school van onze dochter wel speeltoestellen staan, maar dat de ondergrond bestaat uit gewone trottoirtegels. Met alle gevaren van dien.

05.10-400x264

Speeltoestellen schoolplein

We zijn dan ook naar de oudercommissie bijeenkomst geweest om dit ter sprake te brengen. Om sterker te staan hebben we informatie gezocht en meegenomen over speeltoestellen, veiligheid en duurzaamheid. Veel info vonden we bij avospeeltoestellen.eu. Met al de informatie hebben we gebruik gemaakt van de rondvraag en duidelijk gemaakt dat er minimaal rubberen tegels of zand onder de speeltoestellen schoolplein moet komen, zodat de kids niet met kapotte knieën, handen of hoofden naar huis komen. Wat blijkt? Dit is een thema waar al vaker overleg over geweest is, maar dat nog niets concreets ondernomen werd.

05.06-400x300
Enquête

Dus zijn we een enquête onder de wachtende ouders gestart, hebben de uitkomsten ter beschikking gesteld aan de oudercommissie, die aan de hand daarvan een handtekeningenactie begonnen is en zo hebben we met zijn allen er voor gezorgd dat onze kinderen veilig kunnen spelen. Het gaat om meer dan alleen maar speeltoestellen op een schoolplein plaatsen. Het gaat eerst en vooral om de veiligheid. Gelukkig heeft de school naar onze klachten en wensen geluisterd en is de hele zaak op de schop genomen, is de speelplek veilig gemaakt en zijn er -ook nog- meer speeltoestellen geplaatst. Vanaf nu kunnen de kinderen hun energie op een veilige manier kwijt. Een leuke bijkomstigheid is dat de school met AVO in zee gegaan is, waardoor we nu ook duurzame speeltoestellen hebben.
02.03-400x300