Onderwerp voor de blog: geëxpandeerd polystyreen of PS-hardschuim

Isoleren met EPS-parels of bouwplaten

Geëxpandeerd polystyreen (EPS) is niets anders dan piepschuim. Het wordt veel gebruikt als isolatiemateriaal. Het is verkrijgbaar als losse piepschuimbolletjes en als stevige bouwplaten. De EPS-parels of bolletjes worden gebruikt voor spouwisolatie of voor het isoleren van een moeilijk toegankelijke kruipruimte. Met de platen kunnen vloeren en daken geïsoleerd worden.

EPS-parels            PS-hardschuim

Via de spouwmuren of de kruipruimte onder uw huis komt veel kou uw huis binnen. Het is dus voordelig en goed voor het milieu om deze ruimtes te isoleren, maar ze zijn erg moeilijk bereikbaar. Vaak is de kruipruimte niet hoog genoeg om isolatie aan de onderkant van de vloer aan te brengen. Met EPS-parels of de waterafstotende HR++ parels kunt u deze ruimtes toch eenvoudig isoleren. EPS-parels kunt u van bovenaf in de kruipruimte blazen. Daarna voelt de vloer weer aangenaam warm aan en kan de thermostaat een standje lager.

Verschillende toepassingen EPS-bouwplaat

EPS productenDe EPS-plaat is een stevige bouwplaat die u voor verschillende toepassingen kunt gebruiken. Bijvoorbeeld als vloerisolatie onder betonvloeren of als isolatie in de kruipruimte tegen de vloer aan. Ook zijn EPS platen zeer g eschikt om platte daken te isoleren. Een nadeel is wel dat EPS platen relatief dik zijn. U kunt dit isolatiemateriaal dus alleen gebruiken als er ruimte genoeg is en de dikte van de platen er niet al te veel toe doet.

Waar koopt u EPS-producten?

EPS-parels en bouwplaten zijn bij vrijwel iedere bouwmarkt of doe-het-zelfzaak verkrijgbaar. Ook online kunt u dit isolatiemateriaal kopen, vaak voor een voordelige prijs. Er zijn zelfs een aantal gespecialiseerde webshops die op maat gemaakte EPS-bouwplaten leveren.