Muur opvullen met een fotolijst

zwarte lijst

De fotolijst 70×100 is een populair formaat. Het is een erg groot formaat en kan veel opvullen. In sommige huizen kan je sommige vlekken van de muur er gewoon niet af krijgen. Je hebt het met elk schoonmaakmiddel al geprobeerd, maar het wordt er gewoon niet beter op, vaak zelfs nog slechter. Er overheen schilderen helpt ook niet, want de vlek komt er gewoon weer doorheen. Een fotolijst 70×100 kan dan een oplossing zijn! Omdat het los van de muur is, kan de vlek er niet intrekken en omdat die zo groot is, kan het een groot oppervlak opvullen.  Hierdoor kun je dus je vlekken laten verdwijnen.

Geschiedenis van de fotolijst

Vroeger hadden ze alleen nog maar lijsten voor schilderijen. Het fototoestel bestond namelijk sinds 1888, zo’n 1200 jaar geleden. Met de slogan “You press the button, we do the rest”, werd deze camera op de markt gebracht. Hij kreeg de naam “Kodak”, hiermee konden honderd opnames per filmrol worden vastgelegd. Voordat deze camera werd uitgevonden, hadden we dus alleen maar schilderijen. Lijsten werden toen vooral gemaakt van hout. Deze houten lijsten kon je kleuren in welke kleur je maar wou. Gouden lijsten hingen meestal in kastelen en paleizen. De meeste mensen hadden gewoon natuurlijk hout om hun lijst hangen, dit was namelijk simpel en daarom ook het goedkoopst.  

Digitale fotolijst

Tegenwoordig zijn foto’s in een lijst al bijna ouderwets. Je kunt namelijk ook een tablet in je woonkamer neerzetten, waar verschillende foto’s om de aantal secondes langskomen. Dit is nog niet zo heel oud, maar al wel heel populair. Het voordeel hiervan is dat je dus niet één foto hoeft uit te printen en deze in een fotolijst moet stoppen, maar dat er dus meerdere foto’s langskomen. Je kunt ze aanleveren via je mobiel, waar je ook vaak de foto mee hebt gemaakt. Dus alles wordt digitaler. Toch hebben veel mensen ook nog gewoon een fotolijst in hun woonkamer staan, want zo’n digitale fotolijst is wel afleidend, omdat het beeld continu veranderd.