Meer ruimte in je woning creëren

kunststof kozijnen erker

Er zijn veel verschillende manieren om meer ruimte te creëren in huis. Een oplossing die naast meer ruimte ook een karakteristieke uitstraling aan je woning geeft, is door middel van een erker. Dit is een ruimte die dient als uitbreiding van een ruimte in een woning. De ruimte steekt uit van de rest van de woning en is altijd voorzien van kozijnen met een vensterbank. Een erker is niet hetzelfde als een veranda of serre, omdat de ruimte open is verbonden aan de woning. De ruimte wordt dus doorgetrokken en wordt niet onderbroken door middel van een (glazen) wand. Wil je voor jouw woning graag een erker laten aanbouwen? Het is dan belangrijk om hier de juiste kozijnen voor uit te kiezen. De milieuvriendelijkste optie is om te gaan voor kunststof kozijnen erker.

kunststof kozijnen erker

Voordelen kunststof kozijnen

Wanneer je investeert in kunststof kozijnen erker, kun je tot wel honderden euro’s per jaar besparen op de energierekening. Al helemaal als je de kozijnen combineert met HR++ of HR+++ glas. Bovendien zijn kunststof kozijnen vochtwerend en warmte- en geluidsisolerend. Het onderhoud van deze kozijnen is vrijwel nihil, omdat kunststof niet kan rotten. Daarnaast worden de kozijnen in de door jou gewenste kleur geleverd. Je hoeft ze dus niet te schilderen, zoals bij houten kozijnen wel moet. 

Zoals je merkt, heeft het laten installeren van kunststof kozijnen veel voordelen. Elke erker heeft natuurlijk andere afmetingen, waardoor de kozijnen op maat zullen worden gemaakt. Je kunt altijd contact opnemen voor een vrijblijvende offerte.