Leven op woonbeton

Mogelijk is het tijd geworden om uw woning eens een grondige make-over te geven. Woonbeton op de vloer leggen is dan zeker iets om te overwegen. Zeker wanneer u een gemakkelijke vloer wenst die toch zeer smaakvol kan zijn. Met deze gegoten vloeren kunt u alle kanten op.

Het ene beton is het andere niet
De mogelijkheden met deze types vloeren zijn eindeloos. Dat heeft bijvoorbeeld te maken met kwaliteit. Sommige woonbeton vloeren zijn van zeer hoge kwaliteit en direct gebruiksklaar terwijl bij andere een extra laag ter bescherming wordt aangeraden. Een coating die verkleuring door zonlicht voorkomt bijvoorbeeld. Of een laag over de vloer die hem slijtvast maakt. Dit kan de vloer dus duurder maken dan hij in eerste instantie lijkt terwijl ook de uitstraling erdoor kan veranderen. Dit zijn dus belangrijke aandachtspunten. U kunt zich het best hierover vooraf laten informeren om teleurstelling achteraf te voorkomen.

Kleur en andere zaken
Een belangrijke keuze die u moet maken heeft te maken met de kleur die u wenst voor uw vloer. Zeker wanneer u voor een gehele make-over kiest kan dit namelijk veel invloed hebben op het interieur. Wanneer de vloer niet gelijk te stemmen is met het interieur dat u op het oog heeft zit u immers met een probleem. Zorg er dus voor dat u weet wat de mogelijkheden met het bepaalde type woonbeton dat u kiest zijn. Vaak is het op kleur krijgen geen probleem, maar het is wel verstandig om dit vooraf na te gaan.