LEDverlichting kopen, waar moet je op letten?

Of je nu van plan bent om slecht één lamp te vervangen of een gehele verbouwing uit te voeren, er bestaat een grote kans dat je dit wil doen met LEDverlichting. Dit type verlichting is zeer populair geworden de laatste jaren. Dit komt omdat het een veelzijdig type verlichting is. Stel je wil een gezellige woonkamer creëren, dan moet de sfeer natuurlijk goed zijn. Je gebruikt fijne meubelen en zorgt ervoor dat jouw familie hier comfortabel is. De gehele uitstraling moet kloppen. Hier komen LED lampen bij kijken. LED lampen zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende soorten. Elk heeft zijn eigen kleur. In dit soort gevallen wil je natuurlijk kiezen voor een warme kleur, eentje die niet al te kil aanvoelt. Maar wat voor een lamp gebruik je? Spotjes, inbouwspotjes, opbouwspotjes of panelen?

Om ervoor te zorgen dat jij de juiste keuze maakt bij het kopen van je LEDverlichting helpt Euroledshop.nl jou een beetje, en hebben voor jou een paar belangrijke punten op een rijtje gezet.

Koop jij de LEDverlichting online; Euroledshop.nl kan jou helpen!

Het model maakt niet altijd uit

Het maakt niet altijd uit welk type LED lamp je gebruik. Op veel plekken passen zowel inbouwspots, opbouwspots en normale spots. De belangrijkste regel die je aan moet houden heeft betrekking op de fysieke afmetingen van een ruimte.

Wil je een grote ruimte verlichten zoals een gehele slaapkamer, dan kan je beter geen kleine spots gebruiken. Deze zorgen er namelijk voor dat je veel geconcentreerd licht krijgt, iets wat minder fijn is in een slaapkamer. Kies in dit soort gevallen voor LED panelen, deze kunnen een fijner egaal licht produceren. De spots zijn echter vele malen handiger zodra je gecentreerd licht nodig hebt. Denk hierbij licht dat je op het keukenblad richt. Veel keukens maken dan ook gebruik van LED inbouwspots.

 

Kies voor de juiste IP waarde

Je hebt het misschien wel zien staan, maar LEDverlichting hebben IP waardes. De IP waardes geven aan in hoeverre een lamp water en stofdicht is. Hoe hoger de IP waarde hoe beter de bescherming is.

Ben je van plan om LED lampen te gebruiken in vochtige ruimtes zoals de badkamer, kies dan voor een lamp met minimaal een IP44 waarde. IP44 staat namelijk voor spatwater-dicht. Wil je juist een LED lamp in de volledige buitenlucht hebben staan, om bijvoorbeeld een muur te verlichten? Dan zijn er zelfs LED lampen met een IP65 waarde.