Kunstgras als nieuwe trend voor tuinen

Het inrichten van een tuin kan een lastige opgave zijn. Een van de trends uit de afgelopen jaren is het gebruik van kunstgras in de inrichting van tuinen. Met kunstgras profiteren woningbezitters van verschillende interessante voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat kunstgras erg onderhoudsarm is. Zo kost het woningbezitters veel minder tijd om de tuin te onderhouden, dan dat voorheen het geval was met een gazon van echt gras! Het kunstgras hoeft niet gemaaid te worden en ook onkruid zal niet snel tussen het kunstgras omhoogkomen. Daarbij biedt het kunstgras een ideale plek voor je kinderen om zich uit te leven!

Vaak zorgt het spelen van de kinderen voor kale plekken in het gazon van echt gras. Deze kale plekken zijn lastig te herstellen. Door voor kunstgras te kiezen, worden deze plekken voorkomen. Daarbij is het kunstgras vrij zacht, waardoor schaafwonden op de huid van je kind uitblijven. Let wel, dit geldt alleen voor kwalitatief goed kunstgras.

Een zwembad in de tuin op kunstgras

Ook biedt het kunstgras je de mogelijkheid om zomers bijvoorbeeld een opblaasbaar zwembad op te zetten. Normaal gras zal al snel beschadigen als je hier een groot voorwerp, zoals een opblaasbaar zwembad, op plaatst. Het gras krijgt niet voldoende zonlicht en zuurstof, waardoor dit al snel geel wordt en afsterft. Door het zwembad op kunstgras te plaatsen wordt schade voorkomen. Kunstgras is, zeker wanneer je voor kunstgras van een hoge kwaliteit kiest, erg veerkrachtig. Aan het eind van de zomer heb je nog steeds een prachtig gazon!