Industriële stijl: hoe creëer je een decoratie met dit thema?

industriele woonwinkel

Heb je ooit gehoord van de industriële beweging? Het ontstond in het midden van de jaren 1950 tot 1970 in New York, geïnspireerd door het idee om galerijen, ateliers, pakhuizen en industriële gebieden om te vormen tot woningen.

De belangrijkste kenmerken van de beweging zijn dat de structuren bloot blijven, zoals baksteen, beton en veel hout, ijzer en staal. De regel is niet te netjes te zijn om een kosmopolitisch ogende omgeving te creëren, met gebruikmaking van rustiek ogende stukken.

Industrieel meubilair

Elementen die minimalisme combineren met functionaliteit en duurzaamheid, krijgen een prominente plaats in een industriele woonwinkel. De industriële trend drukt zijn constructie uit in materialen zoals ijzer, soms met een versleten uiterlijk, en hout, wat het idee geeft van een resistent voorwerp.

Bovendien is het gebruikelijk op de voorwerpen sobere kleuren toe te passen, zoals zwart, wit en aardkleuren, hetgeen bijdraagt tot het scheppen van een elegantere en gastvrijere omgeving.

Geïnspireerd door deze trend hebben de industriele woonwinkels exclusieve lijnen ontwikkeld met stukken die verwijzen naar deze meer ontspannen stijl van de jaren ’70.

Deze decoratieve stijl maakt het mogelijk eigentijdse en elegante omgevingen te creëren, maar met de veelzijdigheid om te worden gemoduleerd, wat opties creëert bij het bouwen van omgevingen, zowel voor commerciële als voor residentiële omgevingen.

industriele woonwinkel

Vintage Decoratie

Om harmonie te creëren met de omgeving in industriële stijl, wordt het gebruik van vintage voorwerpen aanbevolen, d.w.z. voorwerpen die origineel zijn van die tijd, met een uiterlijk van slijtage van de tijd, waarbij de natuurlijke uitstraling behouden blijft.

Vintage voorwerpen, zoals oude telefoons, klokken, foto’s, lampen, naast andere alledaagse voorwerpen die tot andere decennia behoren, meestal in zwart-wit kleuren, zijn accessoires die verwijzen naar de industriële stijl, waardoor harmonie in de omgeving ontstaat.

Natuurlijke of donkere tinten

De basiskleuren van de industriële stijl zijn die van ruwe materialen of in donkere tinten, zoals hout, metaal of vloeren. Volgens de minimalistische lijn gaan kleuren als grijs of ijswit ook goed samen.

Dat betekent echter niet dat je niet wat gekleurde elementen in de decoratie kunt mengen. In feite kunnen voorwerpen met opvallende kleuren een moderne sfeer geven aan de stijl, waardoor de omgeving vol persoonlijkheid wordt.