Glas-glas zonnepanelen, de nieuwste trend

glas glas zonnepanelen

Zonnepanelen zijn in deze verlichte tijd geen luxe meer. Velen kiezen bewust voor elektrificatie afkomstig van zonne energie en minder voor energie die middels fossiele brandstof wordt opgewekt. Hernieuwbare energie is immers het doel waar vele landen die bij de Verenigde Natie zijn aangesloten, naar streven. Dit, gezien de Sustainable Development Goals (SDG), opvolger van de Millennium Development Goals (MDG). Een van deze doelen, doel zeven zegt dan ook specifiek: “ free sustainable energy for all.” Daarnaast zorgt duurzame schone energie (zoals men energie door zonnepanelen opgewekt ook wel noemt) voor het terug dringen van broeikasgassen uitstoot, wat weer het milieu beschermt.

Er zijn verschillende soorten zonne panelen op de markt, die voor efficientie, kostenbesparing en milieuvriendelijkheid moeten zorgen. Glas- zonnepanelen zijn daarbij de nieuwste soort op de markt en een hele hype aan het worden. Deze panelen zijn opgebouwd uit een laag glas, een laag met zonnecellen aan de voorzijde. Aan de achterzijde is wederom een laag glas aangebracht.

glas glas zonnepanelen

Voordelen van de glas glas zonnepanelen

Het voordeel van deze glas- zonnepanelen is dat ze minder kwetsbaar zijn omdat factoren zoals vocht, temperatuur en mechanische spanning minderinvloed hebben op de levensduur van de paneel en het vermogen. Dit is dan ook de reden waaromfabrikanten een vermogensgarantie van rond de 90% geven na pakweg 30 jaar. Dit in tegenstelling tot de zonnepanelen voorzien van kunststof aan de achterzijde die na 25 jaar een vermogen van rond de 80% kunnen leveren.

Soorten Glas- glas zonnepanelen

Deze zonnepanelen zijn zonder en met frame te verkrijgen. De panelen zonde frame zien er in feite uit als één stuk glas, voorzien van connectoren aan de achterzijde. Dit, terwijl de glas glas zonnepanelen voorzien van een aluminium frame nauwelijks te onderscheiden zijn van de bekende gangbare zonnepanelen die van kunststof aan de achterzijde zijn voorzien.

De prijs

Voor de glas- glas zonnepanelen betaal je een hoger prijskaartje. Deze ligt tussen de 20% en de 50 % hoger.

Installatie

De installatie gebeurt in alle voorzichtigheid. De glas glas panelen zijn wel minder gevoelig maar er kunnen toch kleine barsten optreden. Raadpleeg daarom een erkend installateur.