Een school bouwen: bijzondere dingen waar je aan moet denken

Een school bouwen is niet niks. Het wordt de toekomstige opleiding van velen, waaronder jouw kinderen als je dichtbij woont en zelf aan het project meewerkt. Toch zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken wanneer er scholen worden gebouwd. Dit kunnen kleine details zijn die je maar net over het hoofd ziet, of juist de grotere onhandigheden die er later pas bij kunnen komen. Van een zaagblad kopen voor bij de technieklessen in de eerste klas tot dikke atlassen voor klas 6, je moet er allemaal aan denken. Hier zijn daarom details die je normaal misschien over het hoofd zou zien of waar je zelf totaal niet over na zou denken.

Onderbouwklassen en benodigdheden

Onderbouwklassen hebben vaak meer details nodig wat betreft lesmateriaal. Ze komen van de basisschool af en moeten nog ontdekken in welke vakken ze uitblinken, waardoor ze een breder pakket aan lessen nodig hebben dan in de bovenbouw, waar je toewerkt naar een specialisatie. Daarom moet je aan veel meer materialen denken wanneer je voor de onderbouw goede lokalen wilt ontwerpen. Ze hebben meer variatie nodig, wat ook meer geld gaat kosten. Als je daarom een school gaat bouwen, moet je goed nadenken over het curriculum dat het schoolhoofd aanbiedt en of ze alsnog zaagblad kopen voor hun eerste lessen.

Omgeving is nog belangrijker

Wat misschien niet zo lijkt maar wel zo is: omgeving is vaak belangrijker dan andere minimale zaken als terrein en uiterlijk van de school. De omgeving is belangrijk voor de veiligheid van de kinderen en ook ontwikkeling in een bepaalde zin: wanneer kinderen na de les niet kunnen meedoen aan extracurriculaire activiteiten of niet de mogelijkheid hebben tot sporten, is het handig als de school dit aanbiedt. Het biedt een ‘leuke’ extra aan de school, de school krijgt een goede reputatie wat betreft omgeving, en je hebt ook als bouwbedrijf het design ontworpen, waardoor je een goede naam krijgt. Een goede naam is in sommige gevallen nog beter dan een school bouwen, want dit betekent dat meer mensen je zullen opzoeken voor een klus!