Een olijfboom in pot geeft net dat ene tikkeltje tropische sfeer

Een olijfboom in pot doet altijd denken aan het Zuiden. Het is een boompje dat we slechts de laatste decennia zien in onze landen. De kwekers en verkopers van exotische planten hebben er zich op toegelegd om de meest geschikte soorten uit te kiezen voor onze regio. Het lukt dan ook aardig om zelf je olijfboom thuis te laten groeien, ook in een pot. De olijfboom in pot die jij aankoopt, is gegarandeerd gezond. Met een dergelijk boompje breng je de tropische sfeer in en om je woning. En mits een goede verzorging kweek je ook nog eens je eigen olijven. Lees bij de beschrijving van de boom hoe je hem het beste verzorgt en wat de beste standplaats is. Combineer je olijfboom gerust met andere exotische bomen en planten: citrusbomen, palmen, tropische bloemen, agaves… Het creëert een zuiderse plek in je tuin.

Kies de juiste olijfboom in pot

Olijfbomen hebben in verhouding zeer weinig wortels. In de landen van hun herkomst worden zelfs nog zeer grote en oude bomen gewoon verplant. In het aanbod van olijfbomen in een pot of een bak vind je dan ook zowel heel jonge als heel oude bomen. Kies jij voor een kleine olijfboom in pot met een hoog stammetje voor je moderne of minimalistische tuin? Of ga je liever voor een oude boom met veel noesten en kronkelige stam voor je landelijke of industriële woning? Ook in bonsai gesnoeide bomen vind je in het assortiment. Dankzij het grote aanbod kun jij die boom kiezen die bij je woning en je stijl passen.

Je olijfboom in pot aankopen via internet

Als je je keuze van boom gemaakt hebt, kun je hem makkelijk online bestellen. Vooral als je een grote oude boom hebt gekocht, krijg je hem bijna niet thuis. Als je via internet bestelt, wordt hij gewoon thuis geleverd. Zo staat hij onmiddellijk op zijn plek. Binnenkort geniet jij van een heerlijke zuiderse sfeer!