Duurzaam en comfortabel door teak

Het is iets wat iedereen graag doet. Zodra de lente begint, begint ook het tijdvlak waarop in de tuin gezeten kan worden. Tegenwoordig doet men dat het liefst op teak tuinmeubelen. Daar zijn een aantal redenen voor aan te wijzen. Bijvoorbeeld comfort een duurzaamheid.

Het comfort van teak

Te beginnen met het comfort. Hoewel een belangrijk deel hiervan is toe te wijzen aan het feit dat men zich steeds verder ontwikkeld in het ontwerp van meubels, mag ook de kwaliteit van de meubels niet onderschat worden. Het hout werkt onder de verschillende omstandigheden en blijft daardoor soepel en relatief zacht. Dit is ook de reden dat het bijvoorbeeld de voorkeurshoutsoort in de scheepsbouw was, en nog altijd is waar mogelijk. Het stabiele hout volgens velen bij te dragen aan het gemak. Daarom dat steeds meer meubels van dit soort hout worden gefabriceerd in de wereld.

Duurzaamheid

Teak is in theorie zeer duurzaam. Het kan namelijk gemakkelijk bij geplant worden. Dit is ook de reden waarom het aanbod in teak breder is geworden. Doordat teak tegenwoordig ook op andere plaatsen dan in het Zuidoosten van Azië alleen wordt gekweekt ontstaan verschillen in bijvoorbeeld de kleur en de andere eigenschappen. Het is echter wel in vrijwel alle gevallen hout dat zeer lang meegaat en veel kan hebben. Het is daardoor ook een duurzame keuze omdat er minder van nodig is door de langere levensduur die het heeft. Dit is een keuze die veel mensen maken met het oog op maatschappelijke verantwoordelijkheid.