De vele voordelen van PVC vloeren

pvc click tegel

Ga je binnenkort verhuizen, of ben je gewoon toe aan een nieuwe vloer in je woning? Dan zou je natuurlijk een PVC vloer kunnen overwegen! Dit is een kunststof vloer die bestaat uit verschillende lagen polyvinylchloride. Dit vloertype is verkrijgbaar in allerlei kleuren en motieven. Zo is er de PVC click tegel of kun je kiezen voor een PVC visgraatvloer. In dit blog vertellen we je graag over alle voordelen van PVC vloeren!

Slijtvast

PVC vloeren gaan ontzettend lang mee en zullen niet snel beschadigen. Dit komt omdat polyvinylchloride een stevig materiaal is met een goede slijtlaag. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat er snel krassen op je vloer ontstaan. Ideaal dus voor mensen met kinderen of huisdieren.

Keuze uit alle soorten en maten

We benoemden het al eerder, maar PVC vloeren zijn dus verkrijgbaar in alle soorten en maten. Er is altijd wel een variant die past bij jouw interieur! Kies bijvoorbeeld uit:

– een houtlook

– een tegellook

– een visgraatvloer

– pvc click tegels in verschillende motieven

PVC vloeren met een hout- of tegellook zijn tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden, maar wel veel makkelijker in het onderhoud!

pvc click tegel

Waterproof

PVC vloeren kunnen heel goed tegen water. Het water zal niet in de vloer trekken en is gemakkelijk weg te halen. Dit maakt dit vloertype zeer geschikt voor ruimtes waarin de vloer nog wel eens nat wordt, zoals de keuken of de badkamer.

Geschikt voor vloerverwarming

Omdat PVC vloeren relatief dun zijn, kun je ze prima combineren met vloerverwarming. Bovendien is PVC een goede warmtegeleider. Zo geniet je dus van een heerlijk warme vloer. Let er wel op dat de lijm die gebruikt wordt voor het plaatsen van de vloer ook goed tegen warmte kan zonder dat deze oplost.

Gemakkelijk te reinigen

Het schoonmaken van een PVC vloer is een fluitje van een cent. Je hoeft er geen speciale schoonmaakmiddelen voor aan te schaffen. Met een dweil en een stofzuiger is de vloer zo weer schoon.