De veelzijdigheid van raamfolie: Zo bescherm je je woning in stijl

Woning

Wanneer we denken aan het beveiligen van ons huis, denken we vaak aan ingrijpende maatregelen die vaak niet heel stijlvol zijn, zoals het plaatsen van camera’s. Echter hoeft dit niet altijd zo te zijn. Raamfolie kan namelijk een oplossing bieden voor een breed aantal veiligheidsproblemen, terwijl het ook nog eens stijlvol is. In deze blog leggen we hier meer over uit. 

Inbraakwerende raamfolie

Allereerst kan raamfolie helpen bij het weren van inbrekers. Inbraakwerende raamfolie is namelijk een sterke, transparante en onzichtbare folie die ervoor zorgt dat het moeilijker is om een ruit in te slaan. Mocht het een inbreker wel lukken om de ruit in te slaan, dan zorgt de folie ervoor dat de scherven vast blijven zitten in de taaie hechtlaag van de folie, waardoor deze niet in het rond vliegen en overal terechtkomen. Hoewel inbraakwerende raamfolie niet een inbraak compleet zal stoppen, zal het ze wel vertragen en misschien ontmoedigen. 

Doorval raamfolie

Doorval raamfolie is vergelijkbaar met inbraakwerende raamfolie. De folie zorgt er namelijk voor dat het glas van een raam niet zal versplinteren wanneer er iets of iemand tegenaan valt. Om deze reden wordt de folie vaak toegepast in scholen, kinderdagverblijven, kantoren en winkelstraten. De folie moet aan strenge regels voldoen, die worden vastgesteld door de overheid, waardoor je dus verzekerd bent van topkwaliteit. Het is dus een goede manier om van je raam erkend veiligheidsglas te maken. Ook deze raamfolie is transparant, waardoor het zicht niet belemmert wordt. 

kunststof kozijnen erker

Anti-graffiti raamfolie

Zoals de naam al doet luiden, zorgt anti-graffiti raamfolie ervoor dat het moeilijker is om graffiti op de ramen te spuiten. De folie voorkomt namelijk dat graffiti zich hecht aan de ramen, waardoor het, nadat het is opgespoten, heel makkelijk is om te verwijderen. Je hoeft hierdoor dus niet meer met zware middelen op je ramen te gaan schrobben, wat voorkomt dat je je ramen beschadigt. Met deze folie ben je vandalisten dus een stapje voor en wordt daarom vaak gebruikt op plekken waar veel graffiti wordt gespoten zoals in winkelstraten of afgelegen plekken. 

Explosiewerende raamfolie

Als laatste is er explosiewerende raamfolie, dit is de meest extreme raamfolie die alleen gebruikt wordt in hele zware calamiteiten. Deze raamfolie is namelijk heel taai en bijna ondoordringbaar, waardoor het een beschermende functie heeft tegen explosies. Daarnaast zorgt deze folie ervoor dat er geen rondvliegende glasscherven zullen zijn. Doordat de folie zo taai is, is het alleen mogelijk deze te monteren met behulp van een speciale rakel, die meegeleverd zal worden wanneer je de folie bestelt. 

Mocht je interesse hebben gekregen in een van de bovengenoemde veiligheidsfolies, om zo je huis of pand op een stijlvolle manier te beveiligen, kijk dan eens naar het aanbod aan veiligheidsfolies van Raamfolie-winkel. Hier hebben ze een ruim aanbod aan folies die gemakkelijk aan huis worden geleverd.