Beter streamen doe je zo

zit sta bureau

Een goede livestream opzetten begint met de inrichting van je kamer. Zorg ervoor dat de ruimte er netjes, uitnodigend en opgeruimd uit ziet. Het is ook belangrijk dat je kamer goed verlicht is, hiermee bespaar je een camera veel hard werken en leveren zelfs camera’s van een lagere prijsklasse er goede beeldkwaliteit. Het is tevens belangrijk om goed op je postuur te letten. Afhankelijk van de lengte van je streams kan je soms meerdaags per week urenlang zittend doorbrengen. Een investering in een ergonomische stoel is dus ook geen overbodige luxe. Een zit-sta bureau kan ook de nodige afwisseling tussen zitten en staan bieden.

Blijf in contact met je kijkers

Er is niets vervelender voor de kijker om door de host genegeerd te worden. Houd je chat dus goed in de gaten om er voor te zorgen dat je die cruciale contactmomenten, en dus kansen om een band met je publiek op te bouwen, niet mist. Maak er een gewoonte van om regelmatig een korte blik op je chat te werpen zodat je interactie met het publiek vloeiend verloopt en je kijkers deel worden van je stream. Hierdoor voelen kijkers zich gezien nodig je ze uit om ook de volgende keer terug te komen wanneer je live gaat, en dat is een goede zaak.

Optimaliseer je stream omgeving

Voor degene die een stap verder willen gaan met streamen en van deze hobby een fulltime job willen maken, is het van belang om in goede apparatuur te investeren. Een Stream Deck is een handig controlecentrum voor allerlei commando’s tijdens streams. Hiermee kan je onder andere: muziek, camera’s en software bedienen en allerlei andere taken gestroomlijnd uitvoeren met een druk op de knop. Met een zit sta bureau elektrisch is de overgang van zittend naar staand streamen nóg makkelijker. Tot slot is het belangrijk om alle ins en outs van je software goed te beheersen, zodat het achter de schermen goed verloopt en je de volledige aandacht kan hebben voor de inhoud van je livestream.