Beste koop voor 2021: speelhuisjes, schommels en zandbakken

Dankzij een speelhuisje met glijbaan en schommel, eventueel nog uitgebreid met een zandbak onder het speelhuisje, creëer je in een handomdraai een privé kinderspeelplaats in je eigen tuin. Een van de voordelen van een speelhuisje al dan niet uitgebreid met allerlei extra’s is dat je niet op weg hoeft naar een speeltuin. Dit kost tijd en extra moeite en levert wellicht bedroefde gezichten op als het tijd is om weer naar huis te gaan.

Groot gemak in eigen tuin

Doordat je gewoon in je eigen omgeving kunt blijven en toezicht kunt houden op met name jongere kinderen terwijl zij spelen. Ondertussen kun je zelf lekker wat ontspannen op het terras of wat werkzaamheden in de tuin verrichten. Bovendien is het gebruik van een speelhuisje met een schommel en zandbak erg welkom als er bijvoorbeeld geen openbare speelplaats dicht in je eigen buurt is. Versies met meerdere speelelementen bieden broertjes en zusjes de mogelijkheid om tegelijk te spelen met of in het speelhuisje. Maar ook is het mogelijk om vriendjes en vriendinnetjes uit te nodigen om in je tuin te komen spelen. Want samen is nog altijd leuker dan alleen.

Het verschil

Een speeltoren heeft alleen een overdekt platform, speelhuisjes zijn voorzien van houten wanden. Deze bieden bescherming tegen onder meer wind en regen. Bovendien biedt het speelhuisje je kind de mogelijkheid om een gezellig hoekje te creëren en zich terug te trekken. Een speeltoestel heeft geen van beiden, maar de mogelijkheid om diverse soorten schommels te plaatsen.

Extra uitbreidingen

In de meeste gevallen zijn speelhuisjes uitgerust met één of zelfs twee schommels. Misschien wel een glijbaan én nog een zandbak? Er zijn vele modellen te verkrijgen. Ook compacte modellen welke zeer geschikt zijn voor de wat kleinere tuinen. Daarnaast zorgen de wat grotere modellen die eenvoudig kunnen worden uitgebreid met extra elementen zoals klimrekken en -netten, evenwichtsbalken, ladders, glijbanen of bungelende stangen voor nog meer plezier. Deze bieden nog meer afwisseling bij het buitenspelen. En garanderen urenlang speelplezier.

Tip

Let er bij de aankoop van een speelhuisje of speeltoren op dat later extra elementen kunnen worden toegevoegd. Zo bespaar je geld op de eerste aanschaf en kun je het speeltoestel in de loop der tijd steeds wat verder uitbreiden. Dit betekent dat je kind vaker een nieuwe speelmogelijkheid aangeboden krijgt. Bovendien kun je het speelgoed altijd aanpassen aan de leeftijd van je kind.