Belangrijkste verzonken lampen voor een keukeneiland.

Eilanden zijn een bijna essentieel onderdeel geworden van keukenontwerp. Het is geen wonder. Ze zijn een handige plek om eten te bereiden en te serveren en het is een ideale plek voor mensen om samen te komen terwijl je op het laatste moment een maaltijd voorbereidt. Eilanden zijn populair omdat je er tegelijkertijd productief en sociaal mee kunt zijn. Maar een aspect van het ontwerpen van het perfecte keukeneiland dat vaak over het hoofd wordt gezien, is de verlichting.

Een doordacht verlichtingsontwerp kan een keukeneiland van een nauwelijks functionele ruimte in het middelpunt van de keuken veranderen. Omdat keukeneilanden echter zijn ontworpen om meerdere doelen tegelijk te dienen, kan het een uitdaging zijn om op de juiste verlichtingslay-out te focussen. Laten we eens kijken naar de vijf belangrijkste soorten keuken eiland verlichting en de voor- en nadelen van elk. Aan het einde van het artikel heb je de kennis die je nodig hebt om verlichtingsfouten te voorkomen die je mooie kookeiland minder bruikbaar kunnen maken.

Verzonken lampen

Hoewel hangers de perfecte manier zijn om een ​​centraal punt aan jouw keuken toe te voegen, is dat niet altijd wat gewenst is. Sommige huiseigenaren kiezen voor de schonere uitstraling van inbouwblikverlichting. Inbouwverlichting is ideaal voor woningen met lage plafonds. Ik vind ze ook leuk voor kleinere keukens met aangehechte eilanden omdat ze tot een groter gevoel leiden.

Inbouwspots worden ook wel potlichten, bliklampen of hoge hoeden genoemd. De meeste moderne ontwerpen hebben nu ingebouwde LED-verlichtingselementen die energiezuinig zijn en langer meegaan dan gewone gloeilampen. Kies het merk zorgvuldig. Modellen uit het hogere segment hebben een betere kleurweergave en een aangenamer licht. Zorg ervoor dat je van de kleurtemperatuur en kleurweergave houdt, want het LED-element is ontworpen om vele jaren mee te gaan, zelfs een decennium of langer.

Let ook op hoe gefocust het licht is. Sommige inbouwspots fungeren als schijnwerpers, die geweldig zijn voor het verlichten van het aanrecht van je eiland. Anderen produceren een minder gericht schijnwerpereffect, wat handig kan zijn voor algemene kamerverlichting. Heeft de de plaatsing van jouw inbouwspots direct boven het eiland gepland, ga dan voor de spotoptie. Als je met inbouwspots werkt die zich in het algemene gedeelte van jouw eiland bevinden, maar er niet boven gecentreerd, moet je wellicht een schijnwerpermodel kiezen.