Badkamer inrichten

douche bak

Het lijkt allemaal zo leuk. Een nieuw huis inrichten van A tot Z. En eigenlijk is dat ook wel zo. Alleen moet je er wel rekening mee houden dat je veel keuzes moet maken. Als jij al een duidelijke visie hebt over hoe jouw huis er uit moet komen te zien van boven naar beneden, dan is dat mooi mee genomen. Maar zelfs dan kun je af en toe in vertwijfeling komen door de vele mogelijkheden van douche bak die er zijn.

Hieronder nemen we je mee in een aantal keuzes op het gebied van de sanitaire ruimtes in huis. Dit zijn de toiletruimtes en de badkamer.

De toiletten

In de meeste huizen bevinden zich tegenwoordig minstens twee toiletten. Een op de begane grond en een op de eerste verdieping. Op de eerste verdieping bevind zich het toilet zich vaak op de badkamer.

Op het gebied van toiletten heb je ook veel keuzes. Zo kun je kiezen of je een hoog of een laag toilet wilt. Een hoog toilet is wel makkelijker met het opstappen en afstappen.

Je kunt ook kiezen tussen een hangend en een staande wc pot. Een hangende is aan te bevelen. Hierbij kun je er namelijk onderdoor met een stofzuiger en een dweil.

douche bak

De badkamer

Op het gebied van badkamers zijn er ook tal van mogelijkheden. Neem bijvoorbeeld de douche. Wat voor soort douche willen jullie? Wil je een mooie douchecabine bijvoorbeeld?

Een douche met een mooie douche bak er onder kan ook heel handig zijn. Ten eerste kan het water dan niet verder de vloer op stromen de badkamer in. Ten tweede kan de douchebak fungeren als een badje. Handig als je kleine kinderen hebt. Gewoon de stop in de afvoer doen en lekker vol laten stromen met warm water. De kleine kan dan onder het wassen lekker spelen en spetteren.

Het is tevens mogelijk een douche bak te kiezen met een verhoging in een of meerdere hoeken. Deze verhoging vormt dan een zitje waarop je kleine kan zitten.

Als je kiest voor een douche bak, kijk dan of het mogelijk is een anti-slip bodem te kiezen om uitglijden te voorkomen.