5 decoraties voor binnen en voor buiten

Tegenwoordig is er steeds minder onderscheid te maken tussen binnen en buiten. Tuinen worden zo ingericht dat ze naadloos aansluiten bij het interieur, terwijl we daarnaast steeds meer groen aan planten terug zien in de woonkamers. Welke decoraties we zowel binnen als buiten zien, lees je hieronder.

1.      Een mooie sfeerhaard

We kennen de haarden al vanuit de woonkamers, maar tegenwoordig vinden we ze steeds vaker terug in de Nederlandse tuinen. Dit komt omdat we het steeds aangenamer vinden om buiten te zijn. Buiten zijn geeft ons een gevoel van ontspanning en helpt ons te ontstressen. Of je nou wilt genieten van een drankje, een boek wil lezen, je kinderen in het oog wil houden of gezellig buiten wil eten, de aanwezigheid van een haard maakt dit allemaal een stukje aangenamer en gezellig. Vooral omdat het weer in Nederland niet altijd bijdraagt aan een warm gevoel en de zomeravonden kort zijn vergeleken met de zomeravonden in een tropisch land.

Het assortiment tuinhaarden bekijken >>
https://www.superkachels.nl/tuinhaarden

2.      Decoratieve kussens

Naast de sfeerhaarden, zien we ook steeds vaker kussens terug in de Nederlandse tuinen. Normaliter liggen deze kussens op de immens grote hoekbanken in onze woonkamers. Nu liggen ze als decoratie in dat gezellige hoekje in de tuin of op de loungeset.

Bron: homelysmart.com
Bron: homelysmart.com

1.      Salontafels

Daarnaast zien we steeds vaker salontafels voorkomen in de tuinen. Net zoals in een interieur maakt dit van elke plek een gezellig hoekje waar je lekker kunt genieten van een goed boek. Naast het decoratieve aspect, is zo’n salontafel ook erg functioneel. Zo heb je een goede plek om jouw hapje en/of drankje op te zetten of kaarsen te plaatsen waar je later op de avond van kunt genieten.

Bron: HomeDeco

 

1.      Lichtsnoer

Je ziet ze steeds vaker, en dat is niet zo gek. Een lichtsnoer maakt elke plek, of dit nou binnen of buiten is, sfeervol. Hoewel die buiten is geïntroduceerd, kan die natuurlijk ook erg mooi binnen opgehangen worden. Het licht is niet alleen mooi, maar ook nog functioneel. Kortom, een echte musthave!

1.      Kaarsen

Tot slot zien we dat kaarsen zowel binnen als buiten een steeds grotere rol spelen. Mensen zijn er tegenwoordig meer op gericht op een avond lekker thuis te blijven en het daar gezellig te maken met vrienden en familie. Hier dragen kaarsen zonder twijfel enorm aan bij. Ook buiten komen deze kaarsen steeds meer terug. Grote, robuuste kaarsen, maar ook waxinelichtjes die wel of niet in kandelaars worden geplaatst. Hoe dan ook, het is een prachtig gezicht.

Kortom, we ontdekken de trend waarbij binnen steeds meer op buiten gaat lijken en andersom. Mensen vergroten hun woonruimte door hier buiten bij te betrekken. Vooral in hartje zomer, tijdens een zwoele zomeravond, plukt men hier de vruchten van. Van verlichting en vuur, tot decoratieve accessoires. Het kan allemaal. Zowel binnen als buiten.