3 Manieren om creatief te zijn met jouw kaarten

Ontvang jij vaak kaarten van familie, vrienden of penvrienden? Dan staat je huis er op een gegeven moment vol mee of je moet ze weggooien, maar dat voelt echt als zonde. Iemand heeft moeite genomen om een kaart voor je uit te kiezen, er iets op te schrijven en het naar je op te sturen. Daarom vind je in dit artikel drie manieren om jouw kaarten te recyclen.

De eerste selectie

Allereerst kun je het beste een goede selectie maken met kaarten die simpelweg prachtige kunstwerken zijn. Een mooie kaart kun je namelijk prima als kunst ophangen aan de muur. Koop bijvoorbeeld fotolijsten van 60 bij 90 om ze in te lijsten. Met dit formaat kun je ze vaak nog van een passe partout voorzien. Als je neutrale fotolijsten koopt, kun je ze altijd nog opvrolijken en aanpassen om te matchen met de kunst die erin gaat. Als je fotolijsten in bulk koopt, kun je vaak namelijk korting ontvangen. Zo geef jij jouw mooiste kaarten een mooie plek aan de muur of op je dressoir.

Tijd om te knippen en plakken

Als jij de mooiste kaarten hebt geselecteerd om in te lijsten, dan kun je de rest van de kaarten gebruiken voor je knutselwerken. Je kunt ze gebruiken voor collages door de mooiste onderdelen ervan uit te knippen en te bundelen. Zelfs als een kaart niet je stijl is, kun je de kleuren in vakjes uitknippen. Dan kun je ze gebruiken als een soort confetti of ‘bouwblokken’ in je collages. Je kunt al deze knipsels ook gebruiken om zelf nieuwe kaarten mee te maken en die door te sturen naar mensen. Op die manier recycle je de kaarten en draag je dus bij aan het milieu, omdat je het papier hergebruikt. Je bespaart zo ook geld dat je zou uitgeven aan gekleurd papier voor je knutselwerkjes. Een win/win situatie dus.

Veilig verpakken van je pakketjes

Als je kaarten hebt waarvan je echt niet weet wat je ermee aanmoet, dan kun je altijd nog de kaarten versnipperen. Hiervoor heb je niet per se een snippermachine nodig, je kunt ze als bezigheidstherapie kapot knippen met je schaar óf als vorm van agressie uiten de kaarten in stukjes scheuren. De kleine stukjes papier kun je gebruiken als verpakkingsmateriaal als je een pakketje moet retourneren. Je kunt ze ook gebruiken om cadeautjes mee in te pakken, om zo de oude kranten te vervangen. Wat je ook doet met je kaartjes, door ze te hergebruiken verklein je jouw ecologische voetprint, dus je kunt sowieso zeggen dat je lekker bezig bent.